عودة

 

الأستاذ الدكتور/ مصطفى خليل مصطفى خليل
أستاذ متفرغ بقسم الرقابة الصحية علي الأغذية، كلية الطب البيطرى، جامعة أسيوط
تفاصيل السيرة الذاتية

بيانات ال MIS

دخول الإعضاء

تواصل مع العضو نسخة للطباعة
العنوان الحالى قسم المراقبة الصحية - كلية الطب البيطري - جامعة أسيوط
تليفون المكتب 0882411688
الموبايل 01149449422
تليفون المنزل 0882134744
الفاكس 0882080501
البريد الالكترونى mkmoustafa30@aun.edu.eg
Mkmoustafa30@yahoo.com
google scholar link http://scholar.google.com.eg/citation? user=KwyI7HYAAAAJ&hl=en

  • دكتوراه، كليه الطب البيطري، جامعه اسيوط، 1980
  • ماجستير، كليه الطب البيطري، جامعه اسيوط، 1978
  • بكالوريوس، كليه الطب البيطري، جامعه اسيوط، 1974
الدرجات العلمية :
  • أستاذ متفرغ بقسم الرقابة الصحية علي الأغذية، كلية الطب البيطرى، جامعة أسيوط، 2011
  • أستاذ بقسم الرقابة الصحية علي الأغذية، كلية الطب البيطرى، جامعة اسيوط، 1990
  • أستاذ مساعد بقسم الرقابة الصحية علي الأغذية، كلية الطب البيطرى، جامعة اسيوط، 1983
  • مدرس بقسم الرقابة الصحية علي الأغذية، كلية الطب البيطرى، جامعة اسيوط، 1980
  • مدرس مساعد بقسم الرقابة الصحية علي الأغذية، كلية الطب البيطرى، جامعة اسيوط، 1978
  • معيد بقسم الرقابة الصحية علي الأغذية، كلية الطب البيطرى، جامعة اسيوط، 1975

المجالات البحثية:
food hygiene

الابحاث :

1-Tammam,A.A., Naglaa M. Taha, Nahed M. Wahba and M.K. Moustafa, Microbiological Characterization of Raw and Pasteurized Milk, Egyptian Journal of Dairy Science , The Egyptian Society of Dairy Science, 43 (1), 9-15, 2015
البحث كاملا
2-Moustafa, M.K., N.M.Wahba, A.A. Tammam, and N.M. Taha , Comparison of the Microbiological Quality of Raw and Pasteurized Milk by Flash Method, 16 Sci. Cong. , Fac. Vet. Med., Assiut Univ., Egypt, 251-263, 2014
3-Moustafa,D.N.;Wahba,N.M.;Sabreen,M.S.and Moustafa,K.M., Antibacterial effect of lactobacilli and bifidobacteria spp. against some food borne pathogenic organisms., 1st Scientific conf.of Food Safety and Technology,Animal Health Research Inststute,June19-23,2014,Cairo,Egypt, 2014
4-Eman. Koashy, Moustafa M.K, and Hassan Gad EL-Rab., Major mastitic pathogens in She Camel's milk. , 12th Sci. Conf. PP.913-927, Fac. Vet. Med., Assiut University, Dec. 10-12,2006., 2006
5-Moustafa Kh. M. Khalil, Mercury in milk and some milk products and its health significance in Assiut Governorate, Proc. 2nd Int. Conf. For develop. And the Env. In the Arab World, Assiut Univ., Center for Env. Studies-EGYPT, PP.67-74, 2004
6-Amal Ali Abdel-Haleem; M.K. Moustafa and Ahmed A-H. Ahmed, Microbiological evaluation of some dairy desserts sold by dairy shops and served at some restaurants in Assiut City, Assiut Vet. Med, Vol. 45, No. 89 , 2001
7-Eman Korashy and Moustafa, M.K., Isolation of Ps. Aeroginosa from raw and pasteurized cream. , Assiut Vet. Med. J. Vol.44(88) 207-214 (2001), 2001
8-Moustafa Kh. M. Khalil, Fluorine levels in milk and some milk products, Proc. 5th Sci. Conf, Fac. Vet, Med., Assiut University, PP. 92-98, 1992
9-Moustafa Kh. M. Khalil, Occurrence of Campylobacter jejuni in raw milk in Assiut City, Assiut Vet. Med, Vol. 22, No. 44, PP. 101-104, 1990
10-Moustafa K. Moustafa, T.A. El-Bassiony, Ahmed A-H. Ahmed and Sh. H. Ahmed, The effect of potassium sorbate on the microbiological quality of cooking butter, Assiut Vet. Med, Vol. 23, No. 45, PP. 100 -105, 1990
11-Moustafa M.K, Occurrence of Yersinia enterocolotica in ice-cream in Assiut City., Assiut Vet. Med, J., 23(46) 106 - 109 (1990), 1990
12-Moustafa M.K, Isolation of Yersinia enterocolotica from raw milk and soft cheese in Assiut City., Assiut Vet. Med. J., 23 (45) 106-109 (1990), 1990
13-Moustafa Kh. M. Khalil, Enzyme-linked immunosorbent assay (ElISA) for detection of Staphylococcus aureus enterotxins A and C3 in milk., Assiut Vet. Med, Vol. 21, No. 41, PP. 44-50, 1989
14-Moustafa Kh. M. Khalil, Occurrence of volatile nitrosamines in edible oils, Assiut Vet. Med, Vol. 12, No. 24, PP. 76-79, 1989
15-Ahmed A-H. Ahmed, Sh.H.Ahmed, M.K. Moustafa and Nagah M. Saad., Growth and survival of Listeria monocytogenes during manufacture and storage of Damietta cheese, Assiut Vet. Med, Vol. 22, No. 43, PP. 88 - 94, 1989
16-Nagah M. Saad, T. A. El-Bassiony, Ahmed A-H. Ahmed and M . K.Moustafa, Microbiological quality of Egyptian Ultra-High Temperature (UHT)processed milk, Assiut Vet. Med. J, 21 ( 42 ), 63 -69, 1989
17-Sh. H. Ahmed, Ahmed A-H. Ahmed, M. K.Moustafa and M. Y. El- Tahtawy, Microbiological studies on Pseudomonas aeruginosa food poisoning associated with consumption of milk products with reference to pyocin typing, Assiut. Med. J, 13 (1) , 71 -81, 1989
18-Moustafa Kh. M. Khalil, Occurrence of Fecal coliform and Enteropthogenic Escherichia coli (EEC) in Egyptian soft cheese, Food Prot, Vol. 51, No. 6, PP. 442-444 , 1988
19-Moustafa Kh. M. Khalil, Fate of Enteropathogenic Escherichia coli during manufacture and storage of Domiati cheese, Assiut Vet. Med, Vol. 20, No. 39, PP. 104-109, 1988
20-Moustafa Kh. M. Khalil, Development of virulent Yersinia enterocolitica in food at different storage temperatures, Assiut Vet. Med, Vol. 20, No. 40, PP. 110-116 , 1988
21-M. K. Moustafa, Ahmed A-H . Ahmed and E. H. Abdel- Hakiem, Sanitary condition of market milk in Assiut City, Assiut Vet. Med. J, 19 ( 38 ) , 80 -84, 1988
22-Ahmed A-H. Ahmed, M. K. Moustafa , Nagah M. Saad and Sh.H. Ahmed, Occurrence of Staphylococci in milk and some milk products, Assiut Vet. Med. J, 19 ( 38 ) , 86 - 89 , 1988
23-M. K.Moustafa, Ahmed A-H. Ahmed and E. H. Abdel-Hakiem, Sanitary condition of commercially available yoghurt in Assiut city, Assiut Vet. Med. J, 20 ( 39 ) , 99 - 102 , 1988
24-Ahmed A-H. Ahmed, T. A. El-Bassiony and M. K. Moustafa, Microbiological evaluation of condensed milk, Assiut Vet. Med.J, 20 (40) , 99 -102, 1988
25-Ahmed A-H. Ahmed, H. A. Abdel-Rahman and M. K. Moustafa, Incidence of Enterobacteriaceae in some selected food stuffs, Assiut Vet. Med. J, 20 ( 40 ) , 104 -108, 1988
26-Saad, N.; El-Bassiony, T.A.; Ahmed A-H. Ahmed and Moustafa, K., Effect of potassium sorbate on the growth of Bacillus cereus in milk and ice cream, Assiut Vet. Med, Vol. 18 No. 35, 1987
27-Ahmed A-H. Ahmed, Nagah M. Saad and M . K. Moustafa, Microbial contamination of market hen eggs, Assiut Vet.Med.J, 18(36) , 125 -131 , 1987
28-Ahmed A-H. Ahmed, M. .K. Moustafa, E. H. Abdel- Hakiem, Sanitary condition of cooking butter manufactured in Assiut City, Assiut Vet. Med. J, 19 ( 37 ), 82 – 86, 1987
29-Nagah M. Saad; Moustafa and Ahmed.A-H.Ahmed, Microbiological Quality of Yoghurt produced in Assiut City, Assiut Vet. Med. J, 19 ( 37 ) , 87 -91, 1987
30-Ahmed, A.Ah, Moustafa, M.K, E.H. Abdel- Hakiem, Sanitary condition of Kareish cheese manufactured in Assiut City., Assiut Vet. Med. J. 19 (37) 76-80 (1987), 1987
31-Ahmed A-H. Ahmed, M. K. Moustafa and T.A. El-Bassiony, Growth and survival of Yersinia enterocolotica in yogurt, Journal of Food Prot, 49 (12 ), 983 -985, 1986
32-El-Bassiony, T.A.; Moustafa, K.; Ahmed A-H. Ahmed and Mousa, S., Studies on drug residues in eggs, 4th Annual Sci. Conf. Fac. of Med. Assiut Univ. Assiut Med, Vol. 9, No. 2, 1985
33-F. A. Aboul- Khier, T.A. El-Bassiony, Ahmed A-H. Ahmed and M. K. Moustafa, Enumeration of Mould and Yeast in dried milk and ice cream products, Assiut Vet. Med. J., 14 (28) , 71 -78, 1985
34-El-Bassiony,T.A.,Aboul-khier,F.A.,Moustafa,M.K.and Ahmed,A.A., Psychrotrophic bacteria in raw and pasteurized milk., Assiut Vet.Med.J. 14(27) 115-117(1985)., 1985
35-Ahmed,A.AH.,Moustafa,M.K.,Aboul-Khier,F., Bacterial contamination of egg shells., Assiut Vet. Med.J.14(27)123-127 (1985), 1985
36-Moustafa, M.K.,Ahmed,A.AH.,El-Bassiony,T.A.and Aboul-Khier,F., Microbiological quality of infant milk foods., Assiut Vet.Med.J. 12(24) 163-168 (1984), 1984
37-Moustafa Kh. M. Khalil, Occurrence of Yersinia enterocolotica in raw and pasteurized milk, Food Prot, Vol. 46, No. 4, PP. 276-278, 1983
38-Moustafa Kh. M. Khalil, Growth and survival of Staph. aureus in Egyptian Domiati cheese, Food Prot, Vol. 46, No. 5, PP. 412-415, 1983
39-Ahmed A-H. Ahmed, Moustafa K. Moustafa and Elmer H. Marth, Incidence of Bacillus cereus in milk and some milk products, Journal of Food Prot, 46, 2, 126 -128 , 1983
40-Ahmed A-H. Ahmed, Moustafa K.Moustafa and Elmer H. Marth, Growth and enterotoxin production by Staph. aureus in whey from manufacture of Domiati cheese, Journal of Food Prot, 46, 3, 235 - 237 , 1983
41-Moustafa K. Moustafa, Ahmed A-H. Ahmed and Elmer H. Marth, Behavior of Yersinia enterocolotica during manufacture and storage of Colby -like cheese, Journal of Food Prot, 46, 4, 318 - 320, 1983
الاشراف على رسائل الماجستير و الدكتوراه :
1- مروة عزت عبد الجيد خليف, مدى تواجد الهليكوباكتر فى بيض الدجاج, ماجستير, 27-06-2016
المشرفون : ا.د.مصطفى خليل مصطفى ا.د.نجاح محمد سعد د.مروه محمد نبيل
2- نجلاء محمد طه, تقييم الحالة الصحية للبن المبستر بالطريقة الخاطفة, ماجستير, 23-10-2015
المشرفون : ا.د مصطفى خليل مصطفى ا.د ناهد محمد وهبة د عادل على تمام ايوب
3- نجلاء محمد طه, تقييم الحالة الصحية للبن المبستر بطريقة البسترة الخاطفة, ماجستير, 30-06-2014
المشرفون : مصطفى خليل مصطفى، ناهد وهبة، عادل على تمام
4- زينب محمد عبدالحميد, تقدير الجودة الصحية للقشدة المتدوالة في أسواق مدينةأسيوط, دكتوراة, 30-06-2013
المشرفون : مصطفى خليل مصطفى، محمد سعد صبرين، أمال على عبدالحليم
5- دينا نور الدين على مصطفى, دراساث على المعززاث الحيويت الموجودة في بعض منتجاث الألبان, دكتوراة, 30-06-2012
المشرفون : محمد سعد صبرين، ناهد محمد وهبة، مصطفى خليل مصطفى
6- سلوى سيد ثابت, دراسات عن اجناس الميكوبلازما فى اللبن الخام, دكتوراة, 24-07-2011
المشرفون : مصطفى خليل مصطفى، إناس البرنس محمد، أمل على عبدالحليم
7- زينب محمد عبد الحميد طاهر, دراسات عن باسيلس سيريس والأجناس المشابهة في الألبان وبعض منتجاتها المعاملة حراريا, ماجستير, 31-10-2004
المشرفون : مصطفى خليل مصطفى , محمد سعد صابريـن , آمال على عبد الحليم
8- ولاء فاروق أمين احمد , بعض الدراسات عن ميكروب السالمونيلا فى اللبن وبعض منتجاته فى مدينة أسيوط, ماجستير, 26-06-2004
المشرفون : مصطفى خليل مصطفى , نجاح محمد سعـــد , محمد سعد صابريــن
9- سلوى سيد ثابت, مدى تواجد ميكروب الايشيريشيا كولاى في اللبن وبعض منتجاته, ماجستير, 21-09-2003
المشرفون : مصطفى خليل مصطفى , ايناس البرنس محمـد , امال على عبد الحليم
عدد المقرارات0 مقرر